به گزارش سافت گذر، سال گذشته و پس از اینکه مشخص شد گوگل، اپل و مایکروسافت به فرامین صوتی ارائه شده توسط افراد مختلف به دستیاران هوشمند گوش میدهند، جنجال زیادی به وجود آمد. دلیل این اتفاقات هم آن بود که کاربران نمیدانستند پیامهای صوتی آنها توسط انسانها ذخیره میشوند. حالا روزنامه گاردین خبر میدهد که در این بین مشکلات بیشتری نیز وجود داشته چرا که امنیت این دستیاران دیجیتالی فقط در حد حرف و حدیث بوده است.
بر اساس ادعای شرکت طرف قرارداد مایکروسافت که قرار بود صداهای ضبط شده از طریق کورتانا و اسکایپ را گوش دهد تا آنها را بررسی کند، افرادی که مأمور انجام این کار شده بودند از لپتاپهایی استفاده میکردند که نه پسورد قدرتمندی داشت و نه نام کاربری مناسبی. عجیبتر آنکه سیستم تأیید دو مرحلهای نیز در آنها به کار گرفته نشده بود. به علاوه، تاریخچه ورود و خروج افراد از اسکایپ نیز به صورت فایلهای متنی از طریق ایمیل به طرف قرارداد ارسال میشد و این یعنی امکان خواندن آنها وجود داشت. این شرکت روزانه هزاران فایل صوتی که بعضاً در میان آنها موارد حساس نیز به چشم میخورد را بررسی میکرد.
در مصاحبه شرکت طرف قرارداد که در گاردین چاپ شده آمده است:«« شاید به نظر مسخره بیاید ولی پس از اینکه در زمینه امنیت رایانهها تخصص پیدا کردیم، مایکروسافت به ما یک آدرس اینترنتی داد تا از طریق آن نامهای کاربری و پسوردها را ارسال نماید. ما میتوانستیم همه نوع مکالمات از جمله مواردی که خصوصی بودند را بشنویم»».
با این حال، مایکروسافت اعلام کرده که دیگر نمیخواهد با این شرکت همکاری کند و به دنبال یک طرف قرارداد در خارج از چین میباشد.
کمپانی مالک ویندوز به گاردین گفت:«« در تابستانی که گذشت، ما با احتیاط تمام فرآیندها و مکالمات ارسال شده توسط کاربرانمان را بررسی کردیم. در نتیجه، قوانین مربوط به حریم شخصی را تغییر دادیم تا شفافیت به وجود بیاید و از آن جایی که انجام این کار را به شرکتهای امنتر واقع در کشورهای کوچکتر سپردهایم، به دنبال آن هستیم تا چگونگی مدیریت دادههای کاربران را به آنها اعلام کنیم»».
منبع: mspoweruser.com